Hoe werkt het?

Door op de SOS knop te drukken zal er een alarmsignaal gaan naar Alarmcentrale. De Alarmcentrale is permanent (24/7) bezet met deskundig personeel. De medewerker van de Alarmcentrale kan zien waar u op dat moment bent. Deze techniek van plaatsbepaling (GPS) is tot op 2 meter nauwkeurig. Dat maakt het sturen van hulp erg gemakkelijk.

1 Druk op de knop om hulp in te schakelen

De medewerker van de Alarmcentrale kan via mobiele alarmknop met u praten. In de mobiele alarmknop zit een ingebouwde microfoon en luidspreker. Op deze manier is het makkelijk communiceren en kan er direct ingeschat worden welke hulp dat naar u toe gestuurd moet worden.

Zodra er hulp naar u toe gestuurd moet worden zal de medewerker van de Alarmcentrale bellen naar contactpersonen. Deze contactpersonen heeft u zelf opgegeven en zijn dan ook bekenden van u. Eventueel kan ook een medewerker van de Thuiszorg gewaarschuwd worden indien u hier afspraken met de Thuiszorg over heeft gemaakt. Indien nodig kan ook de ambulance of politie gewaarschuwd worden.

Uw contactpersonen kunnen via het online portaal zien waar u zich bevind. Tijdens de start ontvangt u van ons een eigen inlogcode die u zelf met uw contactpersonen kunt delen. De plaatsbepaling is op 2 meter nauwkeurig.

De mobiele alarmknop is simpel op te laden door hem in de speciale tafellader te plaatsen. Geen ingewikkelde zaken met batterijen of het aansluiten van kabels. Na drie uren is de hulpknop weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik. De mobiele hulpknop werkt ongeveer 5 dagen zonder bij te laden. Wanneer de mobiele alarmknop bijna leeg is ontvangt u een bericht zodat u nooit met een lege hulpknop zit, een extra zekerheid.